Ο Διονύσης Λιανός γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας, τη γενέτειρα γη των Ολυμπιακών Αγώνων, από όπου και κατάγεται. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όπου το 2002 πήρε το Πτυχίο Αρχαιολογίας και λίγο αργότερα πήρε με Άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Τουρκολογίας από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία: Ιστορία – Λαϊκός Πολιτισμός στην ίδια σχολή.

Έως σήμερα έχει τέσσερις επιστημονικές δημοσιεύσεις στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο των Αθηνών, των Ιωαννίνων και της Δυτικής Ελλάδος, ενώ από το 2006 έως και σήμερα συνεργάζεται διαρκώς με τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ως συνεργάτης ή ως συντάκτης.

Σήμερα ζει στη Γαλλία, στην πόλη Annecy στις γαλλικές Άλπεις και εργάζεται ως Βοηθός Εκπαίδευσης (Assistant d’Education) στο Lycée General et Technologique de l’Albanais στη μικρή γαλλική πόλη Rumilly. Παράλληλα εργάζεται και ως διδάσκων Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικής Ιστορίας στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης, στην Ελβετία.

Το συγκεκριμένο blog αποτελεί μια  ακόμα προσπάθεια του Διονύση να μεταφέρει, πρωτίστως, στους φίλους του, κι έπειτα στο ευρύ κοινό όλες εκείνες τις ειδήσεις που μπορεί μια παρέα να πει μεταξύ της, να σχολιάσει, να συζητήσει και μετά να προσπεράσει ή να ξαναθυμηθεί και να θέσει ξανά επί τάπητος..

Λοιπόν?? Τί λέτε?? Ακολουθείτε κι εσείς??